onsdag 26 maj 2010

Man har väl rätt att ändra sig

Frågan om de ny reglerna för färdtjänsten har vållat en stor diskussion.
Otaliga är de personer som kontaktat mig och varit heligt förbannad över hur de nya reglerna slår.
Tanken har varit att få länsgemensamm regler, en god tanke tycker de flesta.
Det som upprör är att Sandvikens Kommun tagit bort rätten att åka tre mil utanför kommungränsen med färdtjänsten. Den möjlighet som finns är att åka riksfärdtjänst, problemet är att den ska bestälas tre veckor i förväg,
De människor som har en funktionsnedsättning anser nu att vi mer eller mindre satt dem i kommunarrest och begränsat deras chanser till ett värdgit liv.

Enligt vår ansvarige tjänsteman så brukar man i allmänhet hitta lösningar för den enskilde.

Inom vårt parti har vi nogsamt diskuterat konsekvenserna för våra medborgarae som behöver den här samhällsservicen. Vi tycker själva att det finns anledning att se över det här en gång till.

Har man fattat beslut som visar sig få konsekvenser som vi inte riktigt såg måste man kunna ändra sig.

Det var också anledningen att vi tillsammans med vår samarbetspartner (C) igår på Kommunstyrelsen ville ta upp denna fråga på sittande möte. Tyvärr så sa ledamoten Daniel Didriksson(tidigare KD, numera politisk vilde)nej till detta.
Det vi ville, var att en översyn skulle göras och att under tiden översynen pågår så skulle de gamla reglerna gälla när det gäller den sk 3-milsgräsen.
Jag är både ledsen och förbannad över att det var viktigare med byråkratiska regler än att se till människobehovet.
Självklart släpper vi inte frågan men det hade kunnat gå mycket fortare om det inte varit för, den enligt vad jag anser, missunnsamma inställningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar